Plezier op de schoolvloer

De wereld verandert elke dag voor medewerkers en organisatie. Generatie Z schakelt snel en het creëren van een cultuur met betrokken en energieke medewerkers is elke dag een uitdaging. Boeien, binden en behouden is hard werken. Om teams en organisaties hierin te ondersteunen hebben we de afgelopen jaren gewerkt aan een nieuwe trainingsmethodiek met bijpassend spel: De Box Vol Werkplezier.

Het spel:

  • Zet aan tot creatie;
  • Zorgt voor energie;
  • En brengt werkplezier terug met alle positieve gevolgen van dien.

Zowel voor de docenten en leraren als de kinderen en leerlingen bruikbaar. Denk er goed over na wat dat betekent voor jouw schoolorganisatie.

DE BOX VOL WERKPLEZIER

De Box Vol Werkplezier bestaat uit twee trainingen. Een training waarin we met de medewerkers aan de slag gaan. En, omdat we borgen belangrijk vinden, een training voor de managers. De managers kunnen daarna met het team zorgen voor voortdurende energie.

4 PIJLERS VAN WERKPLEZIER

  • Verwondering: je verwonderen is ervaren zonder oordeel, met een oprechte, open blik de situatie in je op nemen. Onderzoek de situatie nader, toon begrip en kijk dan hoe je verder kunt komen in de samenwerking.
  • Verbinding: verdiep je in de vraagstukken en belangen van de ander en probeer de gezamenlijke belangen te achterhalen. Verbinden kan op vele vlakken van inhoud tot samenwerking, van overeenkomsten in stijl en gedrag tot normen en waarden. Wat verbind jou met de ander?
  • Verrassing: Verras de ander d.m.v. spel, humor, creativiteit of iets extra’s doen. Overtref iemands verwachtingen.Verblijd iemand met het onverwachte! Verrassen kan op diverse manieren zoals inhoud, resultaat en samenwerking.
  • Veiligheid & Vertrouwen: Creëer een omgeving waar men zich vrij voelt om te verbinden, te verwonderen en te verrassen. Hoe zorg jij ervoor dat mensen zich bij jou of je afdeling vrij voelen om open en eerlijk te communiceren en er ruimte is om feedback te geven en te ontvangen?

Meer werkplezier op de schoolvloer leidt tot meer tevredenheid en samenwerking.