Welke leider heeft de school nu nodig?

Wie is de ideale leider van de school? Wat verwachten we van een schoolleider? Wat zijn de kwaliteiten van een directeur die nu nodig zijn? Hoe geef je leiding aan een bloeiende onderwijsinstelling?

Leider typen

Een vurige leider die resultaatgericht te werk gaat en heldere doelen voor ogen heeft, beslissingen durft te nemen en kordaat knopen doorhakt. Een stralende leider die alle mensen enthousiasmeert, meeneemt in visionaire ideeën en samenwerken aanmoedigt. Een persoonlijke leider die zorgt voor een harmonieuze sfeer waarin een ieder gehoord wordt en geluisterd wordt naar persoonlijke waarden. Of een heldere analytische leider die zorgt voor de juiste processen zodat iedereen weet waar hij of zij aan toe is, wat er gedaan moet worden en wanneer.

Afhankelijk van de fase waarin de organisatie zich bevindt, zal een leidinggevende ander gedrag moeten laten zien. Iedere schoolleider heeft alle gedragsstijlen in zich, maar niet alles is even makkelijk aan te boren. Welke voorkeuren heeft de directeur en wat zijn de verwachtingen van de teamleden?

Gedragsvoorkeuren

Weten waar je gedragsvoorkeuren liggen en waarvoor je wellicht meer moeite moet doen is een eerste stap in effectief leiderschap. Deze voorkeuren herkennen bij teamleden en beter kunnen afstemmen en verbinden dragen vervolgens nog meer bij aan goed leiderschap. Zo kan een leider aansluiten bij wat de school en het team nu nodig heeft.

Gedragsstijlen brengen wij graag samen met schoolleiders en teamleden in kaart. We werken hierbij met verschillende methodes zoals MapsTell en Insights Discovery. Wilt u meer weten over gedragsstijlen, de verschillende methodes of wat u er mee kunt bereiken als directie van een school? Neemt u dan vooral contact met ons op of laat hieronder een berichtje achter. Als u meer wilt lezen over wat wij voor programma’s aanbieden, kijk dan ook eens op onze dienstenpagina.

Related posts

Leave a Comment