Vollere klassen? Start met de open dag!

Het schooljaar is gestart! Alle brugpiepers zijn op hun gloednieuwe fietsen naar school gereden. Vol trots hebben de ouders kiekjes gepost op Facebook. En hoe is het op school zelf?  Zitten de brugklassers in volle klaslokalen? Zijn er voldoende leerlingen aan dit schooljaar gestart? Als het antwoord op deze vragen nee is, lees dan vooral verder! Dan werken we samen aan vollere klassen.

Het is belangrijk voor de voortgang van de school dat er voldoende leerlingen starten elk jaar. Wat kun je als school doen als die aantallen tegen vallen? Een authentieke open dag is een goed begin en de uitgelezen kans om de school te presenteren én te verbinden met alle samenwerkingspartners.

Wat doen we om vollere klassen te krijgen?

Werken Aan School helpt bij het voorbereiden van de open dag. De start van dat proces begint nu! We gaan verder dan het standaard organisatorische afvinklijstje. We gaan in op waarom docenten trots zijn om hier les te geven en wat de school meer biedt dan een diploma en een leuke schooltijd. Want zeg nu zelf, welke school biedt dat nou niet?

In de komende maanden vóór de open dag zorgen we er samen voor dat de kinderen uit groep 7 en 8 de school graag willen bezoeken. We bouwen samen aan een positief beeld van de school bij ouders én kinderen. Als imago en identiteit samenvallen, bereik je een goed bezochte open dag en vollere klassen. De open dag is een viermoment, het is een feest om te kunnen laten zien waar je als school voor staat en in gelooft.

We begeleiden docenten, ouders en leerlingen om tijdens de open dag hun persoonlijke verhaal goed over te brengen op de ouders en leerlingen die de school bezoeken. Zo krijgen zij net dat extra zetje om zich hier in te schrijven!

Kan jouw school ook een zetje in de richting van vollere klassen gebruiken? Vraag  dan de Open Dag Check Up of meer informatie aan. Klik hier voor onze contactgegevens.